Поетесата Айча Заралиева представя “Спомени за рециклиране” в Шумен

Айча Заралиева гостува от 18:00 часа днес в Регионална библиотека “Стилиян Чилингиров” – Шумен, за да представи новия си поетичен експеримент, озаглавен “Спомени за рециклиране”. Заедно с един от редакторите на книгата, Симеон Аспарухов, шуменци ще имат шанса да чуят историята за нейното създаване и да споделят избрани акценти от нея.

Точно онези, заради които ще искате да прочетете и останалите, за да съберете малките частички, образуващи голямото цяло: живот…

“Рециклирането е метод, чрез който отпадъците се превръщат в материал, позволяващ създаване на нов продукт. Това по никакъв начин не е свързано с щастието или с мъката. Но ако пренесем процеса на едно друго място, в едно друго време и решим, че можем да сторим същото със спомените си, тогава какво би могло да се каже? Нима можем да рециклираме болки от миналото си и да ги претворим в красиво или безгрешно настояще?

Д-р Айча Заралиева е млад български автор на съвременна литература – поезия, проза и др. Човек, умеещ да вижда отвъд рамката и елементаризма. Родена е на 1 април 1986 г. в град Търговище.

 

Подобни

Leave a Comment

sixteen + eight =