Пожарни, полицейски и екипи на енергото са реагирали на над 50 сигнала за произшествия в Шуменско

Над 50 са получените сигнали за произшествия снощи в Шумен. Екипи на РСПБЗН- Шумен и полицейски екипи са оказвали съдействие за поетапното им отстраняване. Със заповед на кмета на Община Шумен екипи на общински предприятия  са оказали съдействие почистване на паднали дървета и клони и обезопасяване на основни пътни артерии и улици в града. Това съобщават от Областна дирекция на МВР – Шумен.

Първият сигнал снощи след проливния дъжд в Шумен е получен в  20:45 часа. Съобщено било, ул.“Софроний  за  отстраняване на аварията. В 20:46 часа бил получен сигнал за паднал бетонен стълб на ул.“Кирил и Методий“ 66 в града. От кабелите излизали искри, съобщено било на дежурните екипи на електроразпределителното дружество. 20:51 било съобщено било, че на ул.“ Св.св. Кирил и Методий“ в града е паднало дърво върху джип Дайхацу „Териос“ с шуменска регистрация. Екип на РСПБЗН- Шумен е бил на място, лекият автомобил, собственост на И.П., бил унищожен. Дървото е нарязано и разчистено. Екипът бил пренасочен към ул.“Ген. Драгомиров“ 26 след сигнал за паднало дърво върху пътното платно. Трима служители са оказали съдействие, нарязали са дървото и са разчистили мястото.

В 20:52 часа е съобщено, че ма бул.“Симеон Велики“ 71 от строителен обект хвърчат материали, използвани за саниране.  Фирмата е уведомена, материалите са събрани. В 20:55 е получен сигнал за паднало дърво върху автомобил. Сигнал за паднало дърво върху автомобил е получен и в 20:56 часа на ул.“Радецки“ 57. Дървото било отстранено от живущите, отказали са намеса на спешните екипи.  В 20:58 часа на ул.“Индустриална“ 13 тежкотоварен автомобил блокирал улицата, след като изгаснал като преминал през наводнена улица.  В 20:59 часа е получено съобщение, че на кръстовище на  ул.“Отец Паисий“ и  ул.“Македония“ са паднали жици върху метален контейнер за смет и хвърчат искри. Мястото било обезопасено от Енрго-про.

В 20:59 часа е получен сигнал, че на ул.“Харалан Ангелов“  разпецепено дърво на две е затворило улицата, а срещу едно от жилищата е паднал електрически стълб върху автомобил. Ел. стълб е преместен  на тротоара.  В 21:01 е получено съобщение за паднало дърво върху лек автомобил на ул.“Ген. Драгомиров“ 26. Дървото било преместено. В 21:08 часа е съобщено за дърво, което е паднало и е запречило пътя между ул.“Ген. Драгомиров“ 54 и номер 56.  В 21:15 часа бил получен сигнал за паднало дърво върху пътното платно на ул.“Васил Априлов“  72 в Шумен. Последвал сигнал за паднало дърво на ул.“Васил Априлов“  20. В 21:35 часа било съобщено, че на пътя за 5-ти километър е паднало дърво.  Получен бил сигнал и за паднало дърво на улица „София“ 21 върху два автомобила, дървото е разчистено.

В 21:16 часа е съобщено, че пътят от Шумен в посока 5-ти километър е засипан с дървета и ламарини. Участъкът е обезопасен. В 21:26 е съобщено, че на ул Отец Паисий“ 32 в Шумен са скъсани ел.проводници следствие на паднало дърво. Мястото е разчистено и обезопасено. В 21:30 часа е получен сигнал, че на ул.“Ген. Столетов“ 27 са паднали клони върху пътното платно. Разчистени са. За опасни ел. жици, които висят от стълб на ул.“Искър‘ и ул.“Ген. Скобелев“ е съобщено в 21:34 часа. Сигналът е насочен и към Енерго-про. Дежурен екип  е отрязал опасните кабели, токът бил спрян до отстраняване на повредата. За паднало дърво на ул.“Строител“ преди  жп прелеза било получено съобщение в 22 часа. В този час на дежурния телефон било съобщено, че е паднало дърво след силния вятър на ул.“Васил Априлов „ 70.

В 22:00 часа е получен сигнал за паднало дърво върху пътното платно на ул.“Висока поляна“ в Шумен.  Десет минути по-късно дежурния в РСПБЗН-Шумен е получил съобщение, че е паднало дърво и на ул.“Северна“ 6. Екипи са реагирали на сигнали за паднали дървета на ул.“Васил Друмев“ 17, в МБАЛ- Шумен,  на „Ген. Столетов“ 14, в кв. Кус на Каолиново. Екип е реагирал и на сигнал за паднала мазилка от жилищен блок на ул.“Васил Априлов“ 61, паднали комарници и част от дограма. Мястото е разчистено. В 22:51 часа бил получен сигнал, че на ул.“Ген. Драгомиров“ 54 има паднало дърво. Мястото било разчистено и обезопасено.

Подобни

Leave a Comment

13 + 13 =