Позиция на кмета Любомир Христов по повод казаното на пресконференция на БСП в Шумен

Позицията на кметът Любомир Христов по повод казаното на пресконференция на БСП в Шумен.

За късата памет и модела, от който социалистите се отрекоха
Насред лятната ваканция „Арена Шумен“ се напълни с трениращи, написаха шуменски медии. На 13 юли, тази събота, 80 млади състезатели се включиха в техническия семинар на спортните клубове „Шуменска крепост“, „Боил“ – Варна, „Хелиос“ – Русе и „Авитохол“ – Нови пазар.

За съпартийците на г-жа Корнелия Нинова обаче и за нея самата събитията в Арената остават табу. И не само събитията. Достъпът до залата изобщо е табу. Не смеят да влязат, да не би да им хареса.

Та вместо да надникнат вътре, докато шефът на партията е в Шумен и се среща с местния актив, се започва бавно и трудно броене. Докарват го до седем събития от началото на годината и правят извода, че залата не се използва пълноценно.
Не прилича на един партиен лидер да говори ангро. Още по-неприятно е, ако се оставя да го подвеждат. Иначе е вярно, че съоръжението би могло да се използва още по-добре. Впрочем, залата е идеална за конгрес на столетницата. Може би следващият. Цените са описани на сайта на залата.

Вижте и справката за събитията. Макар че, ако човек иска, може да ги прочете пак в сайта.
На специална пресконференция и младият партиен лидер Веселин Пенчев дава оценка на управлението на община Шумен и се тревожи за загубени по неговите думи 12 млн. лв. за електротранспорт.
Ще му припомним историята на Държавното автомобилно предприятие в Шумен. Той вероятно не знае, че то беше приватизирано още в зората на демокрацията за разлика от други градове, които направиха тези предприятия общински. Това наистина доведе „до сериозни загуби за населението“. На други обаче смяната на собствеността им се отрази добре. Колко точно добре, би могъл да научи от по-старите си партийни другари.

Иначе, слушането и четенето с разбиране е важно условие за напредък още в училище. И, за да е хаберлия все пак, на г-н Пенчев ще му кажем, че общината не е загубила 12 млн. лв. за електроавтобуси, защото досега още никой не ги е давал. Но общината наистина ще загуби възможността да получи такива пари, ако няма изградено общинско предприятие за транспорт. Затова се пристъпва към гласуване в Общинския съвет и подготовка на проект за закупуване на екологичен транспорт.
Да не говорим колко главоболия имаме с наследството на хората на г-н Иван Иванов от предишния екип. С недовършените или лошо изпълнени проекти. Със санкциите, които все още плащаме. С празните папки на неподготвените проекти, които трябваше много бързо да напълним със съдържание. Самият той даде лоша оценка на предишния кметски екип, а сега призовава за връщане нормалността. Кога говори истината – тогава или сега?

И понеже е видно, че бързо забравя, нека пак да му напомним и за 35-те милиона лева задължения, които изплащаме след осемгодишното управление на БСП в Шумен.
Удивителна е наистина способността на някои хора много бързо да забравят. Особено за поразиите в строителството, които оставиха след себе си. Или просто нагло разчитат, че другите имат къса памет. Нека тогава да напомним и на него, и на другите. Фирмата, която прави ремонта на СУ „П. Волов“, е същата, която беше подизпълнител на „Билдингстрой“ АД преди години най-малко на четири-пет обекта. Тогава в чия полза се работеше – в обществена или в лична. И за кое точно лице.

И, в крайна сметка, не е ли по-добре столетницата да се вгледа повече в себе си. Да строи собствените си редици, вместо да се опитва с лъжи, които излизат от устата на самия председател, да оздравява партията си в Шумен.

Подобни

Leave a Comment

12 + 15 =