Покривът на СУ “Васил Левски” е пламнал по време ремонтни дейности

Пожар избухна в СУ“ Васил Левски“ в кв. Тракия в Шумен. Сигналът е приет в 16:30 часа . Към мястото на инцидента са насочени три противопожарни автомобила, за съдействие са повикани екипи от противопожарните служби в Нови пазар и Велики Преслав. При пристигане на място било установено, че гори покривът.

В училището тече ремонт по оперативна програма „Региони в растеж“ дейностите  по която включват и хидроизолация на покрива на СУ“ Васил Левски“. Пламъците са тръгнали по време на строително-монтажни дейности.

Всички  ученици, които били втора смяна, са били евакуирани без паника. Няма пострадали.

На мястото на инцидента пристигнаха директорът на РДПБЗН комисар Иван Иванов, директорът на областната дирекция ст.комисар Ялчън Расим, кметът на общината Любомир Христов и областният управител проф. Стефан Желев.

Движението в района на училището беше регулирано от полицейски екипи с цел недопускане на инциденти. Пламъците са потушени с около 30 тона вода. Благодарение на бързата реакция на противопожарните екипи не е допуснато разпространение на огъня на по-голяма площ. Унищожени са около 500 кв.м. изолация.

Извършен е оглед на всички помещения в училището. На третия етаж в училището, не е имало учебен процес, класните стаи са в ремонт. Причините за възникване на пожара са в процес на установяване, на място се извършва оглед. Осигурено е дежурство на противопожарни екипи.

Подобни

Leave a Comment

18 − 16 =