Полицията в Разград залови наркодилъри с 20 000 таблетки „екстази“ с лого „Porshe“ (Снимки)

В хода на спецоперация по противодействие на наркоразпространението, провеждана под наблюдението на Окръжна прокуратура – Разград, в местността „Пчелина“ в землището на гр.Разград, в момент на  сделка с наркотични вещества, са задържани двама разградчани на 34 и 43 години, криминално проявени, съобщиха от пресцентъра на полицията в Разград.

При личен обиск и претърсвания  от тях и от автомобила им са намерени и иззети 20 000 таблетки „екстази“ с лого „Porshe“ с тегло 7.780 килограма, реагирали при полевия наркотест на  амфетамин.

В хода на оперативните действия, в гробищния парк на Разград, полицаите открили тайник, в който били укрити други 10 000 таблетки „екстази“ с тегло 3.515 килограма. В хода на операцията били извършени четири претърсвания и изземвания и пет огледа на местопроизшествия на различни адреси и автомобили на територията на Разград и Нови пазар.

След полицейското задържане на двамата мъже, единият от тях е привлечен в качеството на обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа. Предстои внасяне на предложение в Окръжен съд-Разград за налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354А от НК.  Работата по разкриването и документирането на цялостната престъпна дейност продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура – Разград.

Според първоначалните данни откритата дрога е била предназначена за вътрешния пазар, като част от количеството е разпространявано на територията и на Разградска област.

Подобни

Leave a Comment

twelve − 9 =