Полицията в Шумен с изненадващи масирани проверки в града

Специализирана полицейска операция на  служители от РУ- Велики Преслав, РУ- Нови пазар, РУ- Каолиново и екипи на сектор „Пътна полиция“ към ОДМВР- Шумен се проведе в ранния следобед днес.

Екипите бяха разположени на бул.“Симеон Велики“ / до Шел/, на  кръстовище образувано от улиците. „Климент Охридски“ с  “Цар Освободител“ , на ул.“Съединение“  /до бившата ТЕЦ/, на изхода на гр. Шумен от кв. Тракия и на изхода на града в посока 5-ти километър. За два часа са проверени са 68  автомобила и 92 души.  Съставени са 18 акта, наложени са 43 глоби с фиш. Не са установени неправоспособни, водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол или наркотични вещества. 

Част от констатираните нарушения са за неползване на обезопасителен колан, без включени светлини, без  годишен технически преглед. Един водач е санкциониран след като отнел предимство на пешеходец. По време на проверките са установени четирима водачи, които са били с неплатени глоби. Свидетелствата им били временно  отнети. В рамките на два часа дължимите суми били заплатени  по този начин  на водачите е спестено издаването на заповед за принудителна административна мярка.

Подобни

Leave a Comment

5 + eighteen =