Положението в COVID-сектора на МБАЛ-Шумен става все по-страшно

Сред новозаразените 105 души през изминалото денонощие има и двама ученици – момче на 14 години от Смядово и момиче на 18 години от Шумен.

Най-голям брой положителни резултати е регистриран във възрастовата група 40-49 години – 25 души.

Най-голям брой нови случаи за последното денонощие са регистрирани в Община Шумен – 74 души, от които 68 са в общинския център, а останалите са в селата от общината Дибич, Лозево, Хан Крум и Белокопитово. 12 нови случая са сред жители на община Велики Преслав. Те са в населените места Велики Преслав, Имренчево и Кочово. 6 положителни теста са дали жители на община Смядово – в общинския център и в Кълново. Новите случаи в община Каолиново са 4 и са разпределени по 1 в Каолиново, Лятно, Браничево и Тодор Икономово. Четирима са положителните в община Венец и те са в селата Венец, Борци, Капитан Петко и Черноглавци. 2 случая са регистрирани в община Никола Козлево – във Вълнари и Пет могили, двама са позитивните от Нови пазар, един нов случай има в село Върбяне, община Каспичан.

Предстои връчване на предписания за 10-дневна карантина на всички контактни на положителните.

Към 4 ноември под карантина в Шуменска област са 1226 души. От тях 985 са в изолация в домашни условия. 49 са починалите с положителен резултат за коронавирус в Шуменска област от началото на пандемията.

Настанените в МБАЛ – Шумен пациенти в COVID сектора са 193, от тях 156 са с положителен тест за коронавирус, 37 са с клинична картина за COVID-19, но се очакват да излязат PCR тестовете им.

През последното денонощие са починали трима пациенти с COVID-19 – вчера мъж на 68 години и днес две жени на 75 и 87 години.

Подобни

Leave a Comment

fifteen + eight =