“Помогни сега” – Заедно срещу коронавируса в Шумен

По инициатива на братята Красен и Жечко Кюркчиеви и Община Шумен днес Стопанска камара – Шумен откри дарителска сметка за набиране на финансови средства, които ще се използват за ограничаване разпространението на корона вируса на територията на общината. Едновременно с това Камарата внесе и първото дарение по сметката.

Средствата ще се изразходват стриктно за осигуряването на лични предпазни средства и дезинфекционни материали преимуществено за хората от най-уязвимите професионални направления. Парите ще се използват само за тази цел и само с решение на Общинския кризисен щаб, като за пълна прозрачност ще се прави публичен седмичен отчет на постъпленията и разходите.

Тъй като в създалата се ситуация не само България много често проблемът не е в липсата на пари, а че много от нужните материали липсват в търговската мрежа, паралелно с дарителската кампания Община Шумен подготви склад, в който желаещите могат да дарят лични предпазни средства и препарати за дезинфекция.

Заедно с крупна сума по сметката братя Кюркчиеви дариха и над 20 000 сапуна, които ще бъдат раздадени на всички учебни, здравни и социални заведения в община Шумен. По идея на двамата братя мотото, под което ще протече кампанията е „Помогни сега“.

Община Шумен благодари за съпричастността на бизнеса към решаването на общия за всички нас проблем и за разбирането от страна на гражданите! Вярваме, че обединени и проявявайки дисциплина и отговорност към себе си и останалите, заедно ще успеем да намалим опасността от разпространението на коронавируса.

Уникредит Булбанк, Шумен
IBAN: BG24UNCR70001523957520, BIC: UNCRBGSF
Титуляр: Сдружение “Стопанска камара – Шумен”

Подобни

Leave a Comment

thirteen + 10 =