Посегнаха и на марашките орехи

Отново посегнаха на орехите в село Мараш. Две години, след като бяха премахнати няколко дървета, защото били опасни за преминаващите автомобили, отново звукът на моторни резачки оглася входа да селото.

След запитване до кметицата стана ясно ясно, че те е подала докладна записка до Община Шумен с молба дървета да бъдат премахнати напълно.

Тъй като хората в селото явно не са съгласни с нейното решение ни потърсиха, за да разкажат за “безобразието” по техни думи, което се случва там.

“Това е такъв абсурд. Цялото село се е превърнало в кочина, а тя решила, че дърветата и пречат. Може и да има стари орехи, които са за премахване, но да се отсекат всички – не е нормално. Всеки ден някой се жалва, че сме потънали в мръсотия, треви и храсти, а тя казва, че няма какво да се направи, но щом става въпрос за орехите, които на никой не пречат – намира”, коментират хората от селото.

    

В пътеводителите на България, село Мараш е описано така: Селото е доста живописно. Още с влизане в селището, се преминава през естествен тунел, образуван от клоните на многото орехи около пътя към селото (Североизточник България).

Кметицата Даринка Апостолова заяви, че на мястото на старите дървета ще бъдат засадени нови, а всичко, което прави е според изискванията на общината.

Въпросът е – дали?

Същото нещо чухме и преди две години, но при проверката, която направихме, следа от нови орехчета – няма, а корените и дънерите на старите са си още там.

 

 

 

Подобни

Leave a Comment

10 − one =