Почина Костадин Чакъров – последният съветник на Тодор Живков

На 70-годишна възраст почина Костадин Чакъров – последният политически съветник или помощник на Тодор Живков до падането му от власт през 1989 година, а преди 1981 г. и на дъщеря му Людмила Живкова.

Костадин Чакъров е завършил Юридическия факултет на Софийския университет. Работил е като първи секретар на ДКМС в Пловдив, съветник на апарата на Държавния съвет на Народна Република България и заместник-завеждащ икономическия отдел на ЦК на БКП. Автор е на книгата „От втория етаж към нашествието на демократите“. През последните години К. Чакъров се изявяваше като политико-икономически коментатор и анализатор и често бе на екрана на различни телевизии.

„Тази нощ, внезапно, от нас си отиде Костадин Чакъров – член на Политическото бюро на СКБ и председател на Съюза на комунистите в България до 2013 година!

Думите не могат да изразят скръбта, която днес ни покоси!

Коста почина едва навършил 70 години!

Отиде си човекът, отдал цялото си сърце и мисъл на България, на Българската комунистическа партия, на Съюза на комунистите в България!

След него остава делото му, което за нас ще бъде пример.

Нека бъде светъл споменът за нашия приятел, другар и съратник!

Вечна слава, благодарност и поклон пред паметта за другаря Костадин Чакъров!“. Това гласи съобщението по повод кончината, написано от Павел Иванов, Председател на Съюза на комунистите в България.

Подобни

Leave a Comment

seven − four =