По празниците: Трима са установени да шофират с над 1,2 промила алкохол в Шумен

Трима са установени да шофират с над 1,2 промила алкохол през почивните дни. Малко след 03:15 часа е получен сигнал за възникнал пътен инцидент между 5- ти и 7- ми километър край Шумен. Изпратеният на място патрулен екип установил, че извън пътя е излязъл и катастрофирал водач на лек автомобил Ауди А3 с шуменска регистрация. Изпробван бил на място за шофиране след употреба на алкохол. Дрегерът отчел 2,37 промила алкохол в издишания въздух. И.И. /23г./ от село Трем отказал да даде кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 343 Б от НК е образувано бързо производство.

Около 00:20 часа на 6 май на ул. “Александър Пушкин“ близо до дискотека за проверка бил спрян водач на лек автомобил Фолксваген „Венто“ с шуменска регистрация. Зад волана бил С.Х./34г./ от Шумен. Водачът бил във видимо нетрезво състояние, а тестът с дрегер отчел 1,90 промила алкохол в издишания от водача въздух. Не е дал кръвна проба за химичен анализ, задържан е в РУ- Шумен за срок до 24 часа. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 1 от НК е образувано бързо производство.

Около 22:40 часа на 4 май на кръстовище образувано от улиците „Митко Палаузов“ и „Ген. Скобелев“ била извършена проверка на водач на лек автомобил Опел „Омега“ . Зад волана местният жител С.С./53г./. Тестван бил с дрегер , отчетени били 1,70 промила алкохол. Отказал да даде кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувано е бързо производство.

Подобни

Leave a Comment

2 × 2 =