По следите на бурята в Шумен ( Снимки и Видео )

Репортери на Strelabg.com тръгнаха по следите на  бурята. След проливният дъжд и градушката, пътищата в града, кварталите и околните села изглеждаха като след война – паднали дървета, затиснати коли, разбити контейнери по шосетата, висящи и скъсани жици по тротоарите.

Над 50 сигнала за получени за паднали дървета  в кв. Боян Българанов, в района на МБАЛ- Шумен, за скъсани кабели, за паднали дървета върху автомобили, ламарини, непроходими и наводнени улици в целия град.

Екипи на Районна служба Пожарна безопасност и защита на населението – Шумен  отработват  получените сигнали. В РДПБЗН са получени съобщения  за наводнени мази в жилища в града.  Със заповед на кмета на Община Шумен на терен са  дежурни екипи, които  работят по почистването на пътните артерии и  съдействат при почистване на паднали дървета и клони.

В шуменския квартал “Макак” хората са потресени и още не могат да осъзнаят какво се е случило.

“Страшно беше. Такова нещо не сме виждали никога. Градушката беше колкото яйце. Всичките посеви са унищожени, нищо не остана. Прозорците са счупени, навесите са пробити … “, разказаха жители на квартала.

 

 

Подобни

Leave a Comment

one × one =