Правителството отпусна 1.5 млн. лв. за завършване на Старчески дом в Шумен

Милион и половина лева от държавния бюджет са осигурени за завършването на Старческия дом, който от години се строи на територията на бившето поделение на КЕЧ в кв.“Б. Българанов“, съобщи кметът на Шумен Любомир Христов. Парите са отпуснати съгласно решение на Министерския съвет.

„Благодаря на Министерския съвет за подкрепата, защото в новата история на града ни няма друго правителство, което да е отпускало за Шумен такива средства от държавния бюджет, а не по различни външни програми“, добави кметът.

Идеята за пребазиране на дома за стари хора на това място стартира през 2008 г. по проекта „Красива България“, но следващата година финансирането е спряно, като междувременно са били похарчени 360 хил. лева. Със средства от облигационния заем до 2011 г. за похарчени още над  550 хил. лева.

„Сега, десет години по-късно, спешно ще бъде подготвена обществена поръчка за избиране на строителна фирма-изпълнител и се надяваме още следващата година обитателите на дома за стари хора да могат да се преместят в новата сграда при едни наистина добри битови условия“, каза още Любомир Христов.

Снимката е илюстративна

Подобни

Leave a Comment

20 − nineteen =