Правителството отпусна 700 000 лв. на община Нови пазар

Искахме да направим много неща с малко пари, но в крайна сметка не се получи и започнахме да търсим други начини за финансиране.  Срещнах се няколко пъти с министъра на регионалното развитие и благоустройство, обясних му, че сме доста активни, но сме изчерпали възможностите си по европейските програми“. Това каза във видео обръщение във фейсбук кмета на община Нови пазар Ивайло Камаджиев.

Правителството е откликнало на молбите му и е взело решение да отпусне общо 700 000 лева, които ще отидат за няколко проекта в града и малките населени места.

250 000 лева са предвидени за изграждането на многофункционална зала в село Памукчии, която трябва да се използва за провеждането на различни културни мероприятия.

200 000 лв. са предназначени за централен водопровод в село Правенци. Подмяната е нужна заради големите загуби на питейна вода в момента.

Други 250 000 лв. пък трябва да отидат за подмяната на водопровод на ул. „Плиска“ в град Нови пазар. Новите тръби ще бъдат сложени преди да се премине към асфалтиране и основен ремонт на този участък.

Подобни

Leave a Comment

18 − 8 =