Правят още една площадка за кучета в Шумен

Нова модерна площадка за свободно разхождане на кучета ще бъде изградена в Шумен. Тя ще бъде обособена на зелената площ, която се намира срещу блока на ул. „Дедеагач“ № 9 в кв. „Тракия“. Теренът, който вече е изравнен, ще е с размер 15х25 м. и в момента мястото се подготвя за поставяне на огражденията.

Площадката ще е подходяща за разходка както на по-малки, така и на по-големи породи кучета. Тя ще бъде оборудвана с различни съоръжения за игра на домашните любимци. На територията на площадката ще бъдат поставени пейки, предназначени за отдих и почивка за стопаните на четириногите. Ще се монтират и кошчета за отпадъци.

Изпълнител на строително-монтажните дейности е фирма „ЖСП Стил“ по договор с Община Шумен. Това е третата площадка за свободно разхождане на кучета, която ще се изгради в Шумен. Припомняме, че в града вече има две такива площадки – в северната част на Градската градина и на входа на парк „Кьошковете“. Едната е предназначена за по-малки домашни любимци, а другата – за по-големи породи кучета.

 

Подобни

Leave a Comment

4 × 4 =