Празник на меда, пчелите и пчеларите в НЧ “Напредък-1869” в Шумен

За поредна година Народно читалище “Напредък-1869” и Съюз на българските пчелари – Шумен организират празник на „Меда, пчелите и пчеларите“ в чест на Св. Прокопий пчелар. Тазгодишното събитие е планирано за 6-ти юли от 14 часа в залата на читалището, съобщи за СтрелаБГ Даниела Челебиева, която е областен председател на Съюза.

Гостите ще могат да си закупят качествен мед от вече добре познатите ни производители, регистрирани по Наредба 26 за директни продажби. Това са: Иван Иванов от Нови пазар; Хакъ Шукри с пчелин в с. Боян, община Венец; Тихомир Кирилов с пчелин в село Могила, община Каспичан; Живко Жечев от село Радко Димитриево и Даниела Челебиева с пчелини в Шумен и в село Звегор, община Хитрино.

Празничната програма ще започне с представяне на интересна беседа от Петър Дънов за живота на пчелите, както и негови рецепти с мед за лечение на хронични болести.

За приповдигнатото настроение на гостите ще се погрижат ВГ „Медени гласове” и ВГ ”Рябинушка“, като концертът е под мотото: „Любовта е сладка като мед” .

Подобни

Leave a Comment

twelve + 14 =