Празник, посветен на детската безопасност се проведе в ДГ „Щурче“ в Шумен

Празник, посветен на детската безопасност се проведе в детска градина „Щурче“ в Шумен. В присъствието на родителите си и инсп. Веселин Георгиев от сектор „Пътна полиция“ към областната дирекция децата демонстрираха своите знания по спазване на правилата на движение по пътя.

Възпитаниците от трета и четвърта група показаха, че разпознават пътните знаци, знаят как да пресичат правилно и как да се придвижват без инциденти. Под формата на песни, забавни игри, редене на пъзели, отговори на въпроси и отгатване на гатанки всяка група разигра различни ситуации, свързани с безопасността на  пътя.

Идеята на учителите  беше преди началото на лятната ваканция децата да имат знания и да натрупат опит при пресичане на уличното платно, да разпознават на цветовете на светофара. „ Децата се учат като подражават, обучават, тренират целенасочено, и играят. Нека да показваме най-добрия личен пример за безопасно и културно поведение на пътя“, отправи призив към родителите директорът на ДГ “Щурче“ Галина Ангелова.

В урока  по безопасност беше включена и състезателна игра за съобразителност и бързина. Децата доказаха, че са усвоили всички правила на движение и бяха поздравени от инсп. Веселин Георгиев за наученото. Инсп. Георгиев им пожела да ги  прилагат като участници в движението. Напомни им да не забравят как и къде е позволено да пресичат,  къде да карат безопасно велосипеди и тротинетки особено през лятото, когато прекарват повече време в игри  навън.

Подобни

Leave a Comment

nine − three =