“Празнични” проверки на полицията: Четирима са установени да шофират след употреба на алкохол, един – след употреба на кокаин

На 26 декември около 04:50 часа между селата Пристое и Климент за проверка бил спрян водач на лек автомобил Форд „Рейнджър“ със софийска регистрация. Зад волана бил И.Х./58г./ от село Климент. Тестван бил с дрегер за шофиране след употреба на алкохол. Отчетени били 1,83 промила алкохол в издишания от водача въздух. Дал е кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в РУ- Каолиново. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ от НК е образувано бързо производство.

Около 21:25 часа на 26 декември на кръстовище образувано от пл.“България“ и бул.“Славянски“ в Шумен за проверка бил спрян водач на лек автомобил Мерцедес Е 250 Д с шуменска регистрация. Зад волана бил местният жител К.К./29г./. Водачът бил тестван за шофиране след употреба на наркотични вещества или техните аналози. С направения дръг тест било установено, че управлява след употреба на кокаин. Водачът отказал да даде кръвна проба за анализ. При последвало претърсване в лекия автомобил е намерено около един грам от  наркотичното вещество кокаин. К.К. бил задържан за срок до 24 часа в РУ- Шумен. За шофиране след употреба на наркотични вещества и за притежание на наркотични вещества са започнати бързи производства.

23-годишен от село Нова бяла река се блъснал с БМВ 318  в контейнер за смет, установено било че шофира след употреба на алкохол.  Инцидентът станал на 24 декември около 02:05 часа на ул.“Септемврийско въстание“ в гр. Върбица. С.С., който бил зад волана на лек автомобил БМВ с шуменска регистрация при излизане от ляв завой загубил контрол над автомобил, качил се върху тротоара и се блъснал в контейнер за смет тип „бобър“.При отработване на произшествието станало ясно, че управлява с 1,70 промила алкохол. Водачът е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление във Велики Преслав. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 1 от НК е образувано бързо производство.

Около 21:50 часа на 23 декември на ул.“Софийско шосе“ в Шумен за проверка бил спрян водач на лек автомобил Рено „Еспейс“ с шуменска регистрация. Зад волана във видимо нетрезво състояние бил В.В./56г./ от Шумен. Тестът с дрегер отчел 2,03 промила алкохол в издишания въздух. Водачът е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в РУ- Шумен. За престъпление по чл. 343 „Б“ от НК е образувано бързо производство.

На 22 декември около 04:10 часа на бул.“Славянски“ в Шумен за проверка бил спрян водач на лек автомобил Фолксваген „Поло“ с шуменска регистрация.  Зад волана бил А.Ю./19г./ от село Янково. Тестван бил за шофиране след употреба на алкохол. Дрегерът отчел 1,65 промила в издишания въздух. Не е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в РУ- Шумен. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ от НК е образувано бързо производство

Подобни

Leave a Comment

five × five =