Снегопочистващите фирми в Шумен: Всичко е под контрол, положението в града е овладяно

Какво е положението по улиците в Шумен, след падането на очаквания за сезона снеговалеж, за който от няколко дни предупреждават и синоптиците, попитахме представители на снегопочистващите фирми в града.

Управителят на фирма “ЕКОМАКС” Валентин Велев съобщи за СтрелаБГ, че в северната част, за която отговаря фирмата всичко е под контрол.

“Пуснали сме два комбинирани снегорина и една фадрома, която ги зарежда с инертни материали. За по- лесен вътрешен контрол сме разделили района си на две части, които чистим на гребло. На стръмните улици се разпръсква и сол. По наши наблюдения, натрупванията от сняг са около 5-6 см. и за сега не може да говорим за критично състояния. В късния следобед ще извършим и едно масирано разпръскване на сол, защото се очаква температурите да паднат. По този начин ще осигурим едно по-спокойно придвижване на водачите”, коментира Велев.

Атанас Кулев, от фирма “РТК”, която обслужва южните райони също заяви, че и при тях няма проблеми със снегопочистването.

“На терен имаме четири машини, които чистят с гребла и разпръскват сол. От 5.20 ч. тази сутрин сме започнали да почистваме и нашата зона е напълно овладяна”, категоричен бе той.

 

Подобни

Leave a Comment

twelve − nine =