Представят биографична книга за легендата Гунди в Шумен

Представяне на книгата “Гунди, какъвто не го познавате – уникални снимки” ще се състои на 16-ти юли от 17:30 часа във фоайе на 2 етаж в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“ в Шумен. Автори на биографичната книга за футболната легенда на Левски и цяла България са Кристиан Иванов и Добромир Добрев.

“Георги Аспарухов живее само 28 години и за това кратко време се превръща във вероятно най-обичания български футболист. Минава като комета през родния спорт, преди да изгори в жестока автомобилна катастрофа на 30 юни 1971 г. Гунди щеше да навърши 75 години на 4 май 2018 г., ако Бог не го бе прибрал толкова рано в небесния отбор на звездите.

Годишнината от неговото рождение е поводът в тази книга да бъдат събрани 28 истории за футболната легенда. Точно колкото са годините, които Аспарухов бе на този свят”, казват авторите.

В книгата се съдържат и лични срещи с най-близките хора на Георги Аспарухов, които го разкриват в светлина, в каквато малко хора са го виждали. Вътре може да прочетете емоционален пролог от жената до него – Лита, написан специално за юбилейното издание.

 

Подобни

Leave a Comment

19 + 17 =