Предстои официалното изпращане на абсолвентите в ШУ „Епископ Константин Преславски“

Церемония по изпращане на абсолвентите в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ ще се състои в навечерието на 8 декември – студентския празник. Тази година тържественото събитие ще е в зала „Арена Шумен“ на 7 декември, петък.

За първи път в него ще участват заедно завършилите висшето си образование в образователно-квалификационните степенибакалавър и магистър и от петте факултета на университета.

1 700 са дипломиралите се студенти тази година, а от тях общо 705 души са се регистрирали за участие в церемонията и ще получат тоги в деня на промоцията. Те ще бъдат приветствани от ректора на висшето училище проф. д.и.н. Георги Колев и ще положат клетвата на абсолвента на Шуменския университет.

От името на випуска към преподавателите и академическия състав ще се обърне Берна Христова, която завърши ОКС бакалавър в специалност Медицинска химия и е единственият пълен отличник от целия курс на обучение и държавните изпити от випуск 2018.

В 10:00 часа започва церемонията за абсолвентите на Факултета по хуманитарни науки, Факултета по математика и информатика, Факултета по природни науки и Факултета по технически науки.

В 13:30 часа е началото на церемонията за абсолвентите на Педагогическия факултет.

Подобни

Leave a Comment

nineteen − seventeen =