През почивните дни пожарникарите от Шумен спасиха куче, гасиха пожари и обезопасиха сграда с падаща мазилка

На 16 март в 18:10 часа бил приет сигнал за паднало куче в шахта. На ул.“Силистра“ бил изпратен екип от РС „Пожарна безопасност и защита на населението“- Шумен. Кучето било извадено с въжета и канджа от шахтата, и било спасено.

На 17 март в 11:58 часа бил приет сигнал за пожар в сухи треви на ул.“Стара планина“ в Шумен. Екипът, който пристигнал на място погасил пламъците с помощта на 500 л. вода. Пожарът е без материални загуби.

В 16:16 часа на 17 март е получен сигнал за паднало дърво по пътя от Шумен към село Лозево. Екип на РСПБЗН- Шумен е изпратен на място. Дървото било отстранено  от пътното платно.

На 17 март в 17:26 часа в дежурната част на РД ПБЗН- Шумен бил приет сигнал за падаща мазилка от жилищен блок на ул.“Васил Априлов“ в Шумен. Към адреса бил насочен екип. На място било установено, че фасадата на панелния блок се руши и застрашава гражданите, които се движат близо до блока. Районът бил обезопасен със сигнална лента.

През последното денонощие дежурните екипи са реагирали на два сигнала за пожари – в кв.“Еверест“ и на ул.“Порек“. Пожарите били в сухи треви и отпадъци. Погасени с помощта на общо 700 л. вода и са без нанесени материални щети.

Подобни

Leave a Comment

five × five =