През януари: 5606 нарушения са установени от контролните органи на територията на ОДМВР- Шумен

През януари по време на проверки от контролните органи на територията на ОДМВР- Шумен са установени 5606 нарушения, като от тях за скорост са 2992.

406 са санкционираните водачи, които не са спазили предимство, знаци и сигнали. По време на проверките са установени 394 нарушения за неправилно паркиране и спиране. През януари пътните полицаи са засекли 12 водачи, които са управлявали след употреба на алкохол с концентрация до 1,2 промила. Шестима са шофирали с над 1,2 промила алкохол в издишания въздух, двама след употреба на наркотични вещества или техни аналози. За неизползване на обезопасителен колан или каска са  наложени 145 глоби с фиш.

По време на проверките с нередовни пътни документи са били 291 водачи, 176 са били зад волана на технически неизправно моторно превозно средство, а 115 са били без задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. През януари по пътищата в област Шумен са установени 25 неправоспособни водачи. Временно са отнети 77 свидетелства за управление на моторни превозни средства. Най-много, 34 са за неплатени в срок наложени глоби. От движение са спрени 52 пътни превозни средства, 33 от тях заради това, че нямат застраховка  „Гражданска отговорност“.

43 пътнотранспортни произшествия са регистрирани през месец януари в област Шумен. Шест от тях са тежки. Няма загинали, ранените участници в движението са 9.

Подобни

Leave a Comment

6 + twenty =