Прекратиха приема на осмокласници в цели 6 паралелки в Шуменско

Със заповед на началника на РУО – Шумен Светлана Милева се прекратява приема на осмокласници в шест паралелки, които са били избрани от минимален брой ученици. Паралелките са ситуирани в общините Велики Преслав, Каолиново, Нови пазар и Шумен.

Учениците, избрали паралелките за които се прекратява приема, ще участват в класирането за останалите паралелки, според подредбата на желанията си и според състезателния си бал.

Днес официално обявиха резултатите от І етап на класиране за прием в VІІІ клас за учебната 2018/2019 година.

32 училища от област Шумен предложиха на седмокласниците 73 паралелки за обучение по профили и специалности от професии. Изборът на учениците на І етап на класиране показва, че в 28 паралелки са класирани пълният брой ученици, в 14 паралелки броят на класираните е под максималния, но в съответствие с норматива за минимален брой ученици.

В 25 паралелки броят на класираните е недостатъчен, които ще се попълват на следващите етапи на класиране. Реализацията на всички паралелки зависи от броя класирани ученици, които ще се запишат в тях в установените срокове (за І етап на класиране – от 4 юли до 6 юли включително).

Иначе, общият брой на учениците, класирани по държавен план-прием в училищата от област Шумен е 1316. Подалите заявления за участие, но некласирани на I етап, са едва 42. Тези ученици ще продължат участието си в класирането и на втори етап. 81 ученици, завършващи VІІ клас, не са участвали в приема поради невзети поправителни изпити.

 

Подобни

Leave a Comment

two × four =