Премахват 80 невалидни рекламни табели в Шумен

Премахването на 80 невалидни рекламни табели в Шумен започва местната власт. Това съобщи днес на брифинг главен инспектор “Контрол по чистотата” в Общината Борислав Станев.

След оглед служители от Общината са набелязали за отстраняване амортизирани реклами и такива на несъществуващи вече фирми.

Глоби за 6 250 лева е наложила Община Шумен за невалидни рекламни съоръжения. Съставените актове са 29. Събраните до момента пари от санкции възлизат на 3 750 лева.

Припомняме, че преди няколко месеца местната власт прие допълнителни правила за монтиране на реклами. Новите изисквания определят, че размера на монтираните на общинска собственост, съоръжения трябва да започва от 40 на 60 сантиметра, но да не надвишават 1.2 метра на 90 сантиметра.

 

Малкият размер реклами трябва да се поставят на височина не по-малко 2.5 метра, а големите най-малко на 3 метра. Задължително е съоръженията да се монтират от страната към тротоара. Забранено е поставянето на реклами в средата на пътните платна. Глобите за незаконно поставени реклама са от 50 до 500 лева.

В Шумен има 46 билборда. От тях 5 са собственост на Общината, а останалите са частни, но върху общински терени. Общо 123 хил. лева са постъпленията в местната хазна от билбордовете и останалите рекламни съоръжения от началото на годината до момента.

Подобни

Leave a Comment

13 + 11 =