Преподаватели от ШУ „Епископ Константин Преславски” завоюваха купа на спортен форум за висшите училища в България

Спортен форум за преподавателите по спорт във висшите училища в България се проведе за трети път в курортен комплекс „Лозенец”. Организатор на събитието е Софийският университет „Свети Климент Охридски”. По време на форума се проведе и кръгла маса по проблемите на спорта в университетите.

Представителите на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски” – преподаватели в катедра „Теория и методика на физическото възпитание и спорт” на Педагогическия факултет, завоюваха купа и второто място в генералното класиране.

В състезанието по баскетбол 3х3 първото място е за доц. д-р Теодора Симеонова, ас. Крум Минев, ас. Мартин Базелков, ас. Северин Акерски.

В състезанието по плажен волейбол на първо място са гл. ас. д-р Чавдар Стойчев, ас. Крум Минев, ас. Мартин Базелков, трето място за проф. Стефан Базелков, доц. Теодора Симеонова и пр. Северин Акерски.

В турнирите по тенис и плажен тенис двойката Теодора Симеонова/Чавдар Стойчев завоюваха две трети места.

В оспорваното състезание по белот второ място спечелиха Теодора Симеонова/Стефан Базелков.

Втори места и в състезанието по стрелба в баскетбола за Теодора Симеонова и Мартин Базелков.

С плакет за участие във всички турнири и за феърплей състезател бе отличена Теодора Симеонова.

Проф. Росен Алексиев и гл. ас. д-р Теодора Игнатова се представиха отлично в артистичната част на форума.

Ръководителят на Катедрата проф. Надежда Йорданова благодари на своите колеги за защитената репутация на водещи спортни специалисти и им пожела успешна нова академична година и нови успехи.

Снимка: ШУ

Подобни

Leave a Comment

3 + one =