Преславският клуб „Чисти брегове“ зариби с 4000 малки пъстърви река Голяма Камчия

Преславският риболовен клуб „Чисти брегове“ за 10-та поредна година извърши зарибяване с пъстърва на средното течение на река Голяма Камчия. Днес във водите са пуснати около 4000 малки пъстърви-балканки, с тегло около 10-12 грама всяка. По този повод водосвет отслужи отец Неделчо от храм „Св. Архангел Михаил“. Спонсор на цялата акция е бизнесменът Валентин Василев. Това съобщи за СтрелаБГ председателят на клуба Емил Петров.

„Голяма Камчия им дава перфектна среда за развитие и много мухари казват, че е на световно ниво. В реката вече има пъстърви, които достигат до 5-6 кг“, каза той и добави, че от клуба са изпратили писма до Министерство на земеделието и храните и Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, с искане да бъде въведен режим „Хвани-пусни“ на 9 километрова отсечка по протежението на реката, от Омуртагов мост до яз. Тича. Тяхното желание е този район да премине под контрола на „Чисти брегове“.

„Има много бракониери, които ловят пъстървата с мрежички и то основно вечер. Знаем ги кои са, но почти нищо не можем да направи. Контролът от страна на ИАРА е слаб. Вероятно не им достигат хора, защото следят и обширни райони на яз. Тича“, заяви още Емил Петров.

Подобни

Leave a Comment

5 × three =