Привеждат в изпълнение 20-годишната присъда на Радо Кърпата от Шумен, който уби майка си

Окръжната прокуратура в Шумен привежда в изпълнение влязла в сила присъда на Радослав Златев, убил родната си майка.

26-годишният мъж бе осъден през 2016 г. от състав на Шуменския окръжен съд първоначално на 30 години лишаване от свобода при строг режим за умишленото убийство на майка си – престъпление по член 116, ал. 1, т. 3 от НК,  по обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Шумен. Това съобщават от Апелативна прокуратура – Варна.

Апелативният съд със свое решение изменил присъдата му, като намалил размера на наложеното наказание на Златев от 30 години лишаване от свобода на 20 години затвор.

Върховният касационен съд  със свое решение оставил в сила съдебния акт на Апелативния съд във Варна и така окончателната 20-годишна ефективна присъда на Радослав Златев влязла в сила на 29 септември 2017 г.

Убийството било извършено на 2 декември 2015 г. Златев, който тогава бил на 24 години, бил подразнен от отказа на майка му да му даде чаша с вода. С нож той подгонил 50-годишната жена, като й нанесъл удари с кухненски нож.

Случайни свидетели на разправията пред входа на кооперацията на ул. „Света гора“ в Шумен сигнализирали полицията. На мястото на инцидента служителите намерили тялото на пострадалата жена. Златев се опитал да избяга, но бил задържан.

Наказанието 20 години лишаване от свобода при строг режим осъденият Златев ще изтърпи в ловешкия затвор.

Подобни

Leave a Comment

twenty − seven =