Приютът за кучета в Шумен получи най-голямото си дарение от храна – цели 880 кг

Приютът за кучета „Тонка Петрова“ получи днес 88 чувалчета с гранули, което прави цели 880 кг. Това е най-мащабното дарение на храна до момента, съобщи за СтрелаБГ директорът Дария Георгиева.

Дарителите са българи, живеещи в чужбина, но намиращи се в момента в родния си град. По думите й, същите хора обещали утре да донесат още чували с гранули.

„Много съм изненадана и в същото време благодарна на тези хора. Количеството е наистина голямо. За изхранване на кучетата на ден изразходваме по 190 кг, което си е сериозен разход. Към момента при нас има 420 четириноги“, обясни Дария Георгиева и добави, че най-големият проблем на приюта, е липсата на мръсен канал.

До края на годината обаче такъв ще бъде изграден, благодарение на пари, заложени за тази цел в капиталовата програма на Община Шумен.

Тепърва предстои също осъвършенстване  на взаимодействието между ръководството на приюта и звеното на зоополицията в Шумен, за да се намалят или поне ограничат случаите на насилие и грубо отношение към животни.

 

Подобни

Leave a Comment

sixteen − 7 =