ИСПА 2 отново на дневен ред в приемния ден на кмета на Шумен

Живущи на ул. „Червена роза“ в Шумен, която е една от най-потърпевшите след некачествените ремонти по ИСПА 2, внесоха подписка с над 40 души в нея.

„Улицата е хлътнала в средата по цялата си дължина и буквално потъва. Над 40 години живея на тази улица и никога не е била в такова състояние, а след ремонтите – стана още по-зле“, каза Донка Белчева, която бе дошла заедно с Георги Попов за да внесат подписи от името на всички живущи.

В отговор на молбата на потърпевшите граждани, кметът Любомир Христов обясни, че чака доклад от ръководителят на проекта ИСПА 2 Даринка Мартева.

„За никого не е тайна, че проектът е изпълнен некачествено. За голямо съжаление хората, които е трябвало да го контролират и да проверяват, сега стоят отстрани и ни гледат сеира. Нередностите са много – вместо чакъл, там е насипвана пръст. Сменени са само тръбите за отпадна вода, а тези за питейна не са и след тръмбоването – подлива. За всичко това, строителния надзор по проекта е получил 3 милиона“, каза Христов.

Градоначалникът пое ангажимент, че на местата, където има неотложна нужда от ремонт, той ще бъде извършен за сметка на общината, а впоследствие, колкото и да е тромава процедурата –  ще се предприемат съдебни дела срещу фирмите.

Подобни

Leave a Comment

eight − 8 =