Проверка за “безразборна сеч” в Шумен

Кметът на Шумен Любомир Христов, зам.-кметът Боян Тодоров, управителят на ОП “Паркове и обредна дейност”, омбудсманът Иван Капралов и учителката Румяна Недева в качеството си на гражданин обиколиха някои от улиците в района на Математическата гимназия, за които се говореше, че има безразборна сеч на дървета.

 

При проверката на място, стана ясно, че всъщност не е така и там са били премахнати само болни и опасни дървета.

Отсичането на едно дърво е много труден акт за българина, защото много трудно израства такова дърво. Проблемите в града са наистина много, а дървета трябва да бъдат премахнати по правилния начин, от нужните специалисти. Обществото трябва да е запознато предварително с това, което се случва. Голяма част от живота ми е в този град и мисля, че трябва да го запазим красив и хубав.“, коментира  Румяна Недева.

Кметът също обясни, че не би се съгласил да се махне нито едно дърво, ако не е било наистина наложително и ако не е била извършена проверка от експерти.

По време на обхода, стана ясно, че на 4-ти юли ще се състои среща, на която ще бъдат обсъдени въпроси с предстоящото засаждане на нови видове дървета и зелената визия на града.  Румяна Недева бе поканена да стане и част от комисията, която ще съблюдава и контролира рязането и съденето на дървета.

 „Всичко лошо, старо и болно, трябва да се премахне,но по правилния начин”, категорична беше Недева.

Тя добави също, че когато има проблем хората трябва да се изправят пред него, а не да се създават неверни твърдения и да се разпространяват в социалните мрежи. Съветът и към останалите шуменци, които също имат съмнения относно рязането на дървета бе да излязат и да се разходят, да видят дали наистина е така и дали всичко отговаря на действителността.

Недева допълни, яе наистина е обидена на хората, които са я обвинили в това, че е събирала подписи насила и подчерта, че нейното мнение си само нейно и не го налага на никой.

 

 

Подобни

Leave a Comment

five × 4 =