Продължава разследването на палежа в „Animal Hope“ Варна, при който изгоряха две кучета

Районната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за палеж на кучкарник в имот, стопанисван от организацията „Animal Hope“ във Варна.

За престъплението е подаден сигнал на 21 февруари 2018 г. около 22:05 часа. Палежът е на навес с кучешки колиби в местността Боровец край Варна, в които били отглеждани кучета.

Извършват се процесуално-следствени действия за установяване на извършителя на престъплението. Назначени са пожаро-техническа и ветеринарномедицинска експертиза. Разследването продължава.

От “Animal Hope” смятат, че извършителя на зверското деяние е същият, който месеци наред е упражнявал физически и психически тормоз над служители на организацията и срещу, който има подадени над 10 жалби в полиция и прокуратура.

Ето и какво написаха след инцидента в социалните мрежи от организацията:

“Мечо и Беки са звездички… Загинали са в агония, докато се опитват да се скрият в къщичките си… изгорели са живи, заедно с къщичките си… Джак и Джеймсън са обгорели до неузнаваемост и се борят за живота си в клиника… На силни обезболяващи и успокоителни са… Ако оцелеят и двамата ще имат тежки увреждания, единият вероятно ще остане сляп…Имаме нужда от помощ за разчистване на отломките и всякаква друга помощ, свързана с възстановяване на всичко разрушено – къщички, огради, мрежи… Опитваме се да бъдем силни… заради тези, които оцеляха и още се опитват да излязат от преживения шок…. Опитваме се да бъдем силни, но… не ни се получава… Крещим… от безсилие… от ужас и от болка”.

Снимка: Animal Hope

 

Подобни

Leave a Comment

five × three =