Продължава рязането на незаконните кабели по стълбовете в Шумен (СНИМКИ/ВИДЕО)

От днес продължава отстраняването на незаконно изградената въздушна оптична мрежа, която преминава по стълбовете, собственост на Община Шумен. Ще се работи в различни райони на града, по близо 100 улици, чиито имена са  посочени в каченото на сайта на общината Уведомление, което може да се види тук:

https://docs.google.com/viewerng/viewer?url=http://www.shumen.bg/deinosti/ut/180328.pdf

От общинската администрация са информирали гражданите по надлежния законов ред. От там отново напомнят, че със заповед на кмета Любомир Христов от 2016 година незаконната въздушна оптична мрежа в града трябваше да бъде отстранена.

Въпреки многократните предупреждения и писма, които общинската администрация изпрати до операторите за доброволно премахване, две години по-късно все още има кабели, които не са отстранени. Не е спазено и сключеното с някои от тях споразумение незаконното строителство да бъде премахнато до края на декември миналата година и оптичната мрежа да бъде положена под земята.

Освен че загрозяват гледката, кабелите натоварват стълбовната мрежа и увреждат общинско имущество. Често се стига до прекъсване на електрическото осветление на цели улици.

Отстраняването на повредите коства на общината значителни средства и създава неудобства на живеещите в района.

Премахват незаконни кабели на ул. "Самара" в Шумен

Продължава принудителното премахване на незаконната оптична мрежа по стълбовете в Шумен. Въпреки многократните предупреждения и писма, които общинската администрация изпрати до операторите за доброволно премахване, две години по-късно все още има кабели, които не са отстранени.

Публикувахте от СтрелаБГ в 29 март 2018 г.

От общинската администрация напомнят на гражданите и на фирмите, че според Закона за електронните съобщения, чл. 286, ал.1 кабелните електронни съобщителни мрежи се изграждат подземно. На това основание общината започна процедури по отстраняване на незаконната въздушна мрежа още в началото на 2016-та година. Премахването ще продължи и през тази година.

 

Подобни

Leave a Comment

eleven + seventeen =