Прокуратурата ще внесе искане за „Задържане под стража“ за двама съученици, пребили и ограбили 91-годишна жена

С постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжната прокуратура в Шумен за срок до 72 часа са задържани 33-годишният Кънчо С. и 24-годишният Евгени Й., които са привлечени като обвиняеми за грабеж на възрастна жена.

На 17 срещу 18 юли 2017 г. двамата обвиняеми се срещнали в село Имренчево, където пили. След това отишли до съседно село, където продължили да пият. Вечерта се разделили и Кънчо С. се прибрал да спи в къщата на дядо си. Около 22 часа съучастникът му Евгени Й. го събудил с предложението да направят „удар“. Обяснил му, че 91-годишната възрастна съседка, която живеела самотно от 50 години, имала 1000 лева, които могат да ограбят. Двамата прескочили оградата на дома й. Евгени счупил стъклото на преддверието на къщата, влязъл вътре и отключил вратата. Влезли в стаята, където спяла възрастната жена, събудена от счупването на стъклата. Евгени започнал да иска парите й. Жертвата обяснила, че е останала с 40 лева, тъй като си купила дърва за огрев. Евгени тършувал из стаята да търси парите, а Кънчо му светел с мобилния си телефон. В едно чекмедже Евгени открил портмонето на бабата, в което имало 2 банкноти по 20 лева. Разкъсал възглавница, в която намерил найлонов плик с три банкноти по 50 лева, и продължавал да настоява за още пари. За да принуди възрастната жена да разкрие къде си държи парите, Евгени я хванал за врата. Жертвата се изплашила и дръпнала ръцете му, за да не удуши. Тогава Евгени я ударил с възглавница в главата. Възрастната жена познала по гласа Кънчо, когото познавала от дете. Попитала го за името, но той не го казал. На тръгване двамата преровили и мазето на ограбената жена, но не намерили нещо за вземане. След като били разкрити, парите – предмет на грабежа, са били открити и иззети от двамата обвиняеми.

Утре, 19 юли 2017 г., Окръжната прокуратура в Шумен ще внесе искане в Шуменския окръжен съд за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за обвиняемите за грабежа.

Подобни

Leave a Comment

three × 2 =