Протест срещу цената на водата в Шумен: Гневни граждани щурмуваха Областната управа

Стотина шуменци се събраха пред сградата на Областната управа, за да изразят недоволството си срещу високата цена на водата. Протестът е иницииран от местното ръководство на БСП- Шумен, но присъстваха и представители на други партии, солидарни с исканията на гражданите.

С решение на Комисията за енергийно и водно регулиране в област Шумен от 01.10.2017 г., цената на водата беше увеличена от 2,64 лв. на 3,22 лв. за кубик. Днес КЕВР има закрито заседание, на което ще бъде гласувано ново увеличение на цената с още 10 стотинки до 3,32 лева за кубик.

„Не може по този начин това общонационално благо да бъде обсебвано. Както в приказките е имало един жесток змей и населението му е давало жертва, за да му пусне вода. Сега ние сме в ролята на жертвите, а змейовете не ги знам кои са, но те черпят общонационалното благо, а ние чакаме поредната жертва, за да можем да пийнем чиста вода“, заяви ядосана шуменка.

Протест Шумен

Публикувахте от СтрелаБГ в 15 декември 2017 г.

Градусът на недоволство се покачи и неколцина гневни граждани щурмуваха сградата на Областната управа, избутвайки охранителите на портала. Областният управител проф. Стефан Желев не бе на работното си място и няколко души влязоха в словесен дуел с неговия заместник Петко Шаренков.

Гневни шуменци налетяха на зам. областния управител Петко Шаре…

Гневни шуменци налетяха на зам. областния управител Петко Шаренков

Публикувахте от СтрелаБГ в 15 декември 2017 г.

Протестът се пренесе и пред Община Шумен. Там гневната тълпа поиска кметът да слезе и да даде обяснение, но градоначалникът липсваше.

Един от зам.-кметовете на господин Христов предложи група от 10 човека да се качат в кабинета и да разговарят, но протестиращите отказаха категорично с думите: “Ние сме дошли за обяснение и вие сте длъжни към нас. Заплатите ви идват от нашите данъци и ние искаме да слезете тук – при народа”

Така и не се стигна до среща между двете страни, но тълпата продължи да скандира за оставка на местното ръководство и се закани идния четвъртък да влезе в общината: “Ще минем и през и охраната и през полицията ако е нужно”.

 

Подобни

One Thought to “Протест срещу цената на водата в Шумен: Гневни граждани щурмуваха Областната управа”

  1. Bai Kolio

    Хаха от чичо Петко обяснение. Този мишкар беше нещо като управител на студентското общежитие във военния факултет. По цял ден пухтеше цигари в кабинета си и ако отидеше някой да иска да му се реши даден битов проблем, започваше лекция колко е безнадеждно положението в тази държава и за това проблема макар и малък е нерешим. И още се чудя как стана областен упоавител след като съм го виждал няколко пъти да блъска яростно по вестника със снимката на Б.Б. и да сипе змии и гущери. Даже 1 път го обвини за теч от тоалетно казанче.

Leave a Comment

13 + 17 =