Първо място в Малта за 8-годишната Виктория Пощарова от Шумен

Поредно международно отличие донесе малката Вики Пощарова за своя град и за България. Този път престижната награда е от интернационалния конкурс за вокални изпълнители Golden Voice – в Малта, където Вики се състезава в категория Евровизия. Деца от цял свят премериха сили и умения в надпреварата, но журито избра Вики за победител. Новината дойде броени дни, след като Вики получи заслужени първи места в изключително оспорвания международния конкурс „Silver Yantra“ – Велико Търново, и в онлайн състезанието INTERNATIONAL MUSIC & DANCE OLYMPIAD 2021.

Въпреки, че е само на осем години, от началото на годината малката певица завоюва призови места в над 20 национални и международни конкурси в България, Сърбия, Италия, Беларус, Испания, Молдова и Япония. За първи път тази година Вики успя да се пребори за най-високото отличие в конкурсите – Grand Prix Junior и то цели два пъти, преборвайки доста по-големи деца –  на международния конкурс за вокални изпълнители „Art Stars“ – Варна, и в телевизионния фестивал „Junior’s Hope“ – Молдова.

Вики е възпитаничка на СУ „Панайот Волов“ гр. Шумен, работи активно и с вокалния си педагог Жарина Танева. В момента се подготвя за следващите си участия в страната и чужбина и се надява отново да донесе отличие и повод за гордост за града и страната ни.

 

 

Подобни

Leave a Comment

1 × 4 =