Пътуване с ретро влак по маршрута Горна Оряховица – Шумен – Варна

По повод отбелязването на 130 години от създаването на железниците, „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД организира атракционни пътувания за любителите на железопътния транспорт и ретро подвижния състав на 6 и 7 октомври.

 

Специалните композиции ще пътуват по следните маршрути:

 

На 6-и октомври:

София – Мездра – Плевен – Мездра – София;

 

Горна Оряховица – Шумен – Варна.

На 7-и октомври:

 

София – Септември – Пловдив – Карлово – София;

 

Варна – Карнобат – Стара Загора – Горна Оряховица.

 

Атракционните композиции по маршрут Горна Оряховица-Шумен-Варна в съботния ден ще бъдат теглени от парен локомотив № 16.27, а в съставите им ще пътуват личният вагон-салон на цар Борис III от „Корона експрес” и най-големият салонен вагон от царския влак. Тренът пристига на гара Шумен в 12:11 часа и потегля след 10 минутен престой.

Всеки от тези влакове ще бъде съставен и от пет вагона за настаняване на пътниците.

Всички пътуващи ще имат възможност да разгледат специално прикачените вагони, като служители на БДЖ ще им разкажат интересни факти по време на обиколката за всеки един от тях. Цените на билетите са 18.00 лв. за един участък*, 27.00 лв. за два участъка и 45.00 лв. за повече от два участъка. Билетите са с включени запазени места.

За деца до 7-годишна възраст служителите на билетните каси ще издават безплатни билети с нулева стойност срещу представяне на документ, удостоверяващ възрастта им.

Безплатните билети за децата са без право на ползване на отделно седящо място.

 

 

 

 

 

 

 

 

Подобни

Leave a Comment

twenty − fourteen =