Пътуващата изложба под наслов „Обич за България“ идва и в Шумен

От месец април 2019 г. до месец май 2020 г. във всички областни центрове на страната последователно ще бъде показана пътуваща изложба под наслов „Обич за България“.

Изложбата е плод на  съвместна инициатива на Министерството на образованието и науката и подкрепяните от него близо 400 български неделни училища, разположени в 36 държави на шест континента. Представените рисунки и макети на български къщи са изработени от питомци на неделните ни училища в Италия, Франция, Белгия, Германия, Ирландия, Великобритания, Австрия, Гърция, Молдова.

Целта на инициативата е да се предостави на децата, които се обучават в българските неделни училища зад граница, възможност да покажат България такава, каквато я помнят, каквато я виждат, каквато си я представят и мечтаят да бъде. От друга страна това е възможност живеещите в България да съпреживеят онази България, която е в сърцата на сънародниците ни, живеещи другаде по света.

Съгласно предоставената Пътна карта на изложбата, експонирането и в град Шумен ще се осъществи през периода 04.03.2020 година до 15.03.2020 година. Гостуването на изложбата е подходящ повод училищата да планират съвместни инициативи с включване на организации на българи, живеещи зад граница, или на побратимени селища.

Подобни

Leave a Comment

2 × 1 =