Пътуващото лятно кино на БНТ гостува в Шумен с филма “Летовници“

Шумен ще стане част от кампанията „Пътуващо лятно кино с БНТ” за възстановяване на летните кина в България и популяризиране на българското кино. На 14 юли в парк „Студентски“ ще бъде монтиран екран, на който от 21 часа ще гражданите и гостите на града ще могат да се насладят на филма “Летовници“.

Режисьор на лентата е Ивайло Пенчев, а в ролите влизат Анета Сотирова, Станимир Гъмов, Китодар Тодоров, София Бобчева, Милена Аврамова, Елица Григорова, Васил Банов, Ивайло Драгиев. Кампанията лятно кино с БНТ ще донесе приятни преживявания и за най-малките зрители. В 18.30 часа, в парк „Студентски“, за най-малките зрители ще започне и пътуваща детска библиотека. Прожекциите са напълно безплатни, а организаторите ще осигурят 300 седящи места за зрителите. Община Шумен е партньор на Българската национална телевизия.

Започнала през 2012-та година, инициативата получи подкрепата на общините, безпрецедентен обществен отзвук и престижните награди Eventex Awards България,  Eventex Awards International, „Златно сърце”, както и най-важната – любовта на зрителите!

Досега Пътуващото кино е изминало  20 000 километра, 70 000 души са гледали 143 прожекции под открито небе.

Макар и за кратко са съживени умиращите кина в градовете Карлово, Елена, Черни Осъм, Бяла, Генерал Тошево, Кърджали, Велико Търново, Силистра, Криводол, Поморие, Перник, Ямбол, Плевен, Варна.

Подобни

Leave a Comment

twelve − six =