Работници от екарисажа в Шумен готови да протестират в Брюксел, ако не намерят подкрепа тук

За пореден път работници в шуменския екарисаж излязоха на протест, за да изразят несъгласието си от забраната на някои техни дейности, наложени от Областна дирекция по безопасност на храните и в частност от д-р Катя Райкинска.

„Предполагам, че някои иска да извлече политически дивиденти от ситуацията. Заявявам категорично, че нашия екарисаж не разчита на политическа подкрепа и участие. През нашето предприятие са преминали седем европейски комисии, които са ни дали добри оценки. Как може да търсиш регистрация по ЗУТ, като закона е влязъл в сила през 2002 г., а предприятието е пуснато  в експлоатация през 1985 г. по съвсем друг закон.“, заяви собственика на екарисажа Мирослав Александров.

Той бе приет от зам.-областният управител на Шумен, в опит да се намери решение за излизане от задънената улица. „Областна администрация няма правомощия за намеса в този казус, който вече е на съдебна фаза. Заявил съм ясно и категорично, че ако от тяхна страна има искания и можем да помогнем, сме готови да съдействаме. Призовах ги да доведат до знанието на областния управител всички проблеми, като ги депозират писмено“, съобщи след срещата Петко Шаренков.

Служители на екарисажа в Шумен на протест

Служители на екарисажа в Шумен се събраха на протест пред Областна управа, за да изразят несъгласие със забраната на някои дейности от ОДБХ

Публикувахте от СтрелаБГ в 17 май 2018 г.

От своя страна Александров обяви, че ще продължат да си търсят правата и ако не могат да намерят подкрепа и благоприятно решение тук, са готови да протестират чак в Брюксел.

Подобни

Leave a Comment

7 − 5 =