Равносметка след КПП-тата в Шумен: 486 акта, 472 глоби с фиш и 2042 върати превозни средства

От 21 март след въведени ограничения на входовете и изходите на Шумен  и  изградените контролно-пропускателни пунктове, до премахването им на 6 май при извършени проверки на всички КПП  полицейските служители са съставили 486 акта по Закона за движение по пътищата, наложени са 472 глоби с фиш. Връчени са  276 електронни фиша за нарушаване на скоростните режими. Върнати са 2042 моторни превозни средства, водачите на които не са представили основателна причина за влизането или напускане в и на областния център.

За периода са образувани 38 досъдебни производства за нарушена карантина и 4 преписки. По Закона за здравето са съставени 238 акта, 209 от тях са за неносене на предпазна маска. Полицейски служители са извършили 1087 проверки на поставени под карантина лица, други 28 са извършени съвместно с РЗИ.

Благодаря на всички, които отговорно спазваха и продължават да спазват въведените противоепидемични мерки. Хората, които преминаваха през контролно-пропускателните пунктове показаха отговорно отношение, бяха подготвени с необходимите документи и така не се стигна до дълги опашки и напрежение. Не е имало ситуации на конфликти и агресия по пунктовете. Тук е моментът да изкажа благодарност към всички полицейски служители, които работиха на контролно-пропускателните пунктове и на всички останали, които се грижиха за опазване на обществения ред, за недопускане на престъпления и се грижиха за безопасността по пътищата. Продължаваме да се грижим за сигурността на гражданите , отново отправям апел да бъдем отговорни към своето и здравето на близките ни, обобщи директорът на ОДМВР- Шумен ст. комисар Ялчън Расим.

Напомняме, че все още не е отпаднала забраната за посещение на детски площадки, спортни съоръжения на открито и спортни площадки и се счита за нарушение по Закона за здравето, за което се предвижда глоба в размер от 300 до 1000 лева.

Въпреки премахването на КПП призоваваме хората да пътуват безопасно, отговорно и при необходимост.

Подобни

Leave a Comment

nineteen − thirteen =