Разбиха модерна оранжерия за канабис край Велики Преслав (СНИМКИ/ВИДЕО)

Криминалисти от Областната дирекция в Шумен разкриха модерна оранжерия за отглеждане и обработка на „марихуана“. Иззети са 54 кг суха зелена растителна маса – канабис. По време на специализирана полицейска операция срещу наркоразпространението  по време на сделка с наркотични вещества са задържани трима мъже.

Към реализация полицейските служители пристъпили в петък по обяд, след получен оперативен сигнал. Акцията е проведена под надзор на прокурор от окръжната прокуратура в Шумен. В имот край Велики Преслав, в момент на сделка с наркотични вещества, били установени трима мъже-  Е.Б./46г./ от Велики Преслав, А.Н./42г./ от София  и Т.Г./34г./от Варна.  Имотът бил обитаван от 42-годишният А.Н. Задържан на място е и Т.Г./34г./ от Варна. От него е иззета сумата от 8400 лева.

При претърсване в имота на А.Н. са намерени и иззети 4 кг. марихуана и везна. В късния следобед в село край Велики Преслав  е разбита и оранжерия за отглеждане и обработка на канабис.

Помещението за отглеждане на марихуана било с площ от около 80 кв.м. Системите за осветление, отопление и вентилиране били в работен режим. Оранжерията била оборудвана с модерна система за капково напояване, както и система за преработване на въздуха в помещението, която също била на високо технологично ниво.

700 са намерените саксии в оранжерията. Значителна част от тях били обраните, останалите били с канабис в различен стадий на растеж. Намерени са 11 чувала със суха листна маса, която при направения наркотест реагирала на канабис. 42,350 кг е била сухата маса, напълнена в чувалите. Още 11,300 кг са иззетите канабисови глави, които били оставени за обработка върху специални сушилни в помещението. Цялото оборудване за отглеждане на наркотик -климатични системи, съоръжения  за контрол на температурата и влажността на въздуха в помещенията, системите за напояване, колектори, осветление и  наличната дрога са иззети.

За срок до 24 часа в РУ- Шумен са задържани А.Н./ 42г,. от София /осъждан за шофиране след употреба на алкохол с концентрация над 1,2 промила/, Т.Г./34г./ от Варна, който има криминалистична регистрация през 2001 г. за грабеж. Задържани К.Х./46г./ и Е.Б./45г./, вторият  осъждан за грабеж, за кражба на моторно превозно средство, за вещно укривателство, кражба на общинско имущество и прокарване в обръщение на фалшиви пари. С постановление на прокурор за срок до 72 часа са задържани А.Н. и Е.Б.

Разбиха модерна оранжерия за канабис край Велики Преслав

Оранжерията била оборудвана с модерна система за капково напояване, както и система за преработване на въздуха в помещението, която също била на високо технологично ниво. 700 са намерените саксии в оранжерията. Значителна част от тях били обраните, останалите били с канабис в различен стадий на растеж

Публикувахте от СтрелаБГ в 19 февруари 2018 г.

Срещу Т.Г. е наложена мярка за неотклонение подписка. Започнато е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354 А ал.2 във вр. с ал.1 от НК. Работата по документиране на престъплението продължава под ръководството на наблюдаващ прокурор от ОП- Шумен.

Подобни

Leave a Comment

16 − 12 =