Разкриха 4 домакинства, незаконно прикачени към ел. мрежа в село Марково

Четири случая на незаконно присъединяване към електропреносната мрежа от частни домове в село Марково са установени по време на специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места.

Проверките са извършени съвместно със служители на електроразпределителното дружество в петък. За непълно отчитане на потребената енергия са започнати производства за извършени престъпления по чл. 234 В ал. 1 от НК. Образувано е бързо производство за притежание на наркотични вещества. Около 18:30 часа на пл. „Раковски“ в Нови пазар бил спрян водач на лек автомобил Тойота с шуменска регистрация.

При извършената проверка и извършения личен обиск на 22-годишния пътник в автомобила е намерен около половин грам кристално вещество, което по негови данни било кристали-метамфетамин. На 11 септември е приет сигнал от 39-годишен мъж от Шумен, който съобщил, че загубил личния си мобилен телефон. Позвънил, вдигнал му непознат и му поискал определена сума, за да му го върне.

Мъжът подал сигнал в полицията. Извършителят, 62-годишен местен жител бил установен. Телефонът бил върнат на собственика. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 207 ал. 1 от НК. По време на операцията са проверени 110 моторни превозни средства, 19 пътни превозни средства. Извършена е проверка на 174 лица. Съставени са два акта по Закона за движение по пътищата, един по Кодекса за застраховането. Наложени са 37 глоби с фиш.

Проверени са два търговски обекта, нарушения не са констатирани. Установени са 32 нарушения на скоростните режими. Четирима водачи ще бъдат лишени от правото да управляват, след като били засечени да шофират в населено място с над 50 км/ час от максимално позволената скорост. Двама от водачите са се движили със 107 км./ час, един е засечен със 111 км/ час, а „рекордът“ е на водач, който преминал през населено място със 119 км/ час при разрешени 50.

Подобни

Leave a Comment

three + eight =