Регионален исторически музей – Шумен с приз „Музей на годината“

На официална церемония в Националния военноисторически музей снощи бяха връчени годишните награди на Сдружение „Български музеи“.

С приза „Музей на годината“ за изминалата 2017 г. бе отличен Регионален исторически музей – Шумен за временната експозиция в комплекс „Авшарян“ – „Градски бит – края на XIX – 30-те години на XX век“. Директорът на музея д-р Даниел Руменов получи наградата от г-жа Амелия Гешева – заместник-министър на културата. На събитието присъстваха още г-жа Екатерина Джумалиева – директор на Дирекция „Културно наследство, музеи и изобразителни изкуства“ в Министерството на културата и представители на над 70 културни организации.

При определяне на наградите петчленно жури от музейни експерти от цялата страна е оценило приноса на музейните институции и специалисти за съхраняването и популяризирането на културно-историческото наследство на страната ни. Те бяха обявени на Международния ден на музеите – 18 май.

Временната експозиция „Градски бит – края на XIX – 30-те години на XX век“ бе уредена в комплекс „Авшарян“ през пролетта на 2017 г. Тя е отворена за посетители от понеделник до петък от 9.00 до 17.00 часа.

Подобни

Leave a Comment

three × 2 =