Резултати от ТИСПОЛ в област Шумен: 489 проверени товарни автомобила и 366 нарушения

 

Служителите на ОДМВР – Шумен са проверили цели 489 товарни автомобила по време на операция ТИСПОЛ през изминалата седмица. 208 от тях са били с българска регистрация, 117 са били с регистрация в ЕС, а 164 с регистрация извън ЕС. Установени са 306 нарушения на скоростния режим.

Санкционирани са осем водачи за неизползване на обезопасителен колан, трима са установени с превишения за часовете на шофиране, петима са установени с техническа неизправност или с нарушения на габаритите.

Трима водачи са били с нередовни документи,  в три от проверките са установени нарушения, свързани с нередовни документи на превозното средство, един е бил установен да превозва товар без  необходимите документи.  366 е общият брой на констатираните нарушения при товарните автомобили. Това съобщават от Областна дирекция на МВР – Шумен.

По време на операцията са проверени водачи на 21 автобуса. Един то тях е бил с регистрация на страна извън ЕС, останалите са били с българска регистрация.  Един от  водачите на проверяваните  автобуси е установен да шофира с превишена скорост.

Четири са установените нарушения свързани с нередовни документи на превозното средство.

 

Подобни

Leave a Comment

nineteen − 16 =