Ремонтират четири училища в Шумен с 12.7 млн. лева

С 12.7 млн. лева ще бъдат основно ремонтирани СУ “Панайот Волов”, СУ “Васил Левски”, СУ “Трайко Симеонов” и НУ “Илия Р. Блъсков” в Шумен. Това оповести днес на брифинг кметът Любомир Христов. Съфинансирането от местната хазна е в размер на 320 хил. лева

Договорът между Общината и Министерството на регионалното развитие и благоустройството е подписан миналата седмица.

Най-много пари ще получи СУ “Трайко Симеонов” – 4.8 млн. лева, където ще бъде изградена и детска кухня.

СУ “Васил Левски” ще получи 3.4 млн. лева, СУ “Панайот Волов” – 3.1 млн. лева, а НУ “Илия Р. Блъсков” малко над милион.

Парите ще бъдат вложени в основен ремонт на сградите на учебните заведения. Дейностите предвиждат ремонт на покриви, санитарни възли подмяна на отоплителни инсталации, смяна на дограма, цялостно реновиране на дворовете и оградите на училищата, изграждане на достъпна среда за хора с увреждания и обновяване на оборудването.

Срокът за изпълнение на ремонтите е две години от датата на сключване на договори със строителните фирми. В момента текат процедурите по избор на фирми. “Обществената поръчка има четири обособени позиции, колкото са учебните заведения. За някои от заданията има по 10 кандидати”, коментира кметът Любомир Христов. Той уточни, че училищата са избрани от предходната местна власт, а условието е било да не са участвали в други програми и да не са получавали финансиране.

При реализиране на икономии на средства те ще се използват за ремонт на други школа в Шумен, като в допълнителния списък са СУ “Сава Доброплодни” и ПГПЧЕ “Никола Вапцаров”.

Подобни

Leave a Comment

ten + 11 =