Рецидивист рани полицай след гонка с патрулка

32-годишен мъж от Шумен с множество нарушения по Закона за движение по пътищата бил задържан в полицейското управление в Шумен след като не спрял на стоп палка,  и с  неразумното си поведение си на пътя застрашил участниците  в движението, съобщиха от полицията.

Малко след 11 часа днес полицейски екип, който работил по безопасността на движението на ул.“Самара“ в града забелязал водач на лек автомобил Пежо 306. Преди дни същият екип  му извършил проверка  и установил, че е лишен от правото да управлява.

Униформените подали сигнал със стоп палка, но водачът ги подминал, и продължил движението си.  Полицаите го последвали и му дали знак със звукова и светлинна сигнализация да спре.  В стремежа си да се укрие от полицаите  мъжът  започнал да обикаля с автомобила  в кв.“Боян Българанов“ .  На кръстовище до бившата военна болница увеличил скоростта си, и ударил леко лек автомобил. Продължил, но  на ул.“Самара“  бил пресрещнат от друг  екип. Спрян бил за проверка. При слизане от автомобила мъжът отказал  да представи документи, оказал съпротива, и нанесъл удар в областта на лицето  на униформен служител.

В хода на проверката било установено, че водачът Х.Х./32г./ от Шумен управлява в срок на лишаване от правото да управлява.  На 1 декември бил установен да шофира без да притежава книжка от повече от две години. Свидетелството му било временно отнето, след като преди време  не спрял  на стоп палка и извършил други нарушения по ЗДвП. В началото на декември  регистрационните му номера  на автомобила му били свалени,  и регистрацията била прекратена за срок от 6 месеца до плащане на дължими глоби.  Това не спряло Х.Х.  да шофира. Днес било установено, че е зад волана на автомобил  с номера предназначени за друго превозно средство.  Тестван бил за алкохол и наркотици- пробата му е отрицателна.

Мъжът е с множество установени нарушения на пътя- за шофиране без книжка, без „Гражданска отговорност“, след употреба на алкохол, след причиняване на птп, след неизпълнение на полицейско разпореждане. Има наложени и влезли в сила наказателни постановления на стойност 6490 лева, които не са платени.  След преглед в МБАЛ- Шумен било установено, че полицейският служител е с открита рана. Образувано е досъдебно производство. Работата по изясняване на случая продължава.

Подобни

Leave a Comment

four + sixteen =