Речено-сторено: Асфалтирани улици и доволни жители на села и квартали

През изминалите няколко години община Шумен провежда успешна и последователна политика по благоустрояване и обновяване на градската среда. Въпреки задълженията, които наследи настоящата администрация,  Шумен се развиваше и продължава да се развива.

Освен за града и кварталите, от началото на 2020-та година започна и обещаното благоустрояване на селата, защото  финансовата стабилност на общината дава възможност.

Основни улици и такива, които наистина от години „плачат“ за ремонт в  селата Черенча, Лозево, Новосел, Средня, Панайот Волов, Коньовец, Дибич и Мадара ще бъдат основно обновени.

Така броят на населените места, в които се извършват строителни дейности през това лято, и на улиците, които ще бъдат цялостно ремонтирани, е общо 16 за близо 400 000 лева.

След първите извършени ремонти, не закъсняха и положителните отзиви.

„Ремонтът на улицата, на която живея беше чакан и то дълго, но си заслужаваше. Подхода от съседната улица е изпълнен отлично и резултатите са на лице“, коментира за СтрелаБГ  Георги Георгиев, който живее на вече новоремонтираната ул. „Хан Аспарух“ в Лозево.

„Има и хора, които се опитаха да опорочат труда на община Шумен, но няма как да стане, защото всеки, който дойде може да види качествено изпълнената работа. Сигурен съм, че ако се продължи в тази посока, резултатите ще бъдат още по-добри “, добави той.

Жителите на село Дибич също се похвалиха с новата настилка:

„Още преди изборите обещаха нови улици и е чудесно, че тези обещания се спазват. Дойде ред и за селата, което е чудесно, защото те стават все по-привлекателни за млади хора“.

Подобни

Leave a Comment

three × 5 =