РИМ-Шумен получи приз Музей на годината за 2017 г.

Наградата Музей на годината за 2017 г. е присъдена на Регионален исторически музей – Шумен от Сдружение „Български музеи“, похвалиха се от музея. Призът е за организирането на временната експозиция „Градски бит“, разположена в комплекс „Авшарян“ в града.

Наградите „Български музеи“ са учредени през 2016 г. и са първите институционално установени награди, които служат за отбелязване на най-добрите практики в музеите за предходната година.

Това е тяхното второ връчване и журито в състав д-р Светла Казаларска, доц. д-р Валери Йотов, д-р Силвия Станчева, Боряна Матева и Маргарита Доровска отличи музейните институции и специалисти за приноса им в съхраняването и популяризирането на културно-историческото наследство на страната ни.

Според устава на Сдружение „Български музеи“ номинациите в категорията „Музей на годината“ трябва да подчертават постиженията при създаването на нов музей, при реконструкцията на съществуващ музей или на отделна негова експозиция.

Единствената награда в категорията е присъдена на Регионален исторически музей – Шумен за иновативния проект, подчертаващ неговата роля при пресъздаването на нашето наследство.

 

Подобни

Leave a Comment

three + 5 =