РИОСВ ще отбележи Световния ден на водата с разнообразни инициативи

Световният ден на водата се отбелязва всяка година на 22 март. Целта е привличане на вниманието върху значението на водата и необходимостта от опазването й.

Инициативата е предложена през 1992 г. на Конференцията за околната среда и развитието (UNCED), проведена в Рио де Жанейро. За 2019 г. темата е „Вода за всички! Всеки е важен!“ и включва осигуряване на достъп до питейна вода и устойчиво управление на водните ресурси до 2030 г. Темата подчертава, че всеки е важен, никой не трябва да бъде забравен, всеки има право на достъп до питейна вода!

В навечерието на празника в Информационния център на РИОСВ – Шумен ще гостуват ученици от клуб „Млад химик и изследовател“ към СУ „Св. Св Кирил и Методий“ – град Смядово. Младежите ще могат да проследят работния процес в екоинспекцията и да разгледат апаратурата за анализ на водни проби, с която работи Регионалната лаборатория към ИАОС.

На 21 март в Информационния център ще гостуват ученици от ОУ „Св. Климент Охридски“ – село Пет Могили. Екоексперти и лаборанти от Регионална лаборатория в Шумен ще проведат беседа с учениците на тема „Вода за всички! Всеки е важен!“. На 22 март Служители на РИОСВ Шумен ще гостуват на първокласниците от НУ „Княз Борис I“ – град Шумен, където ще изнесат открит урок и ще покажат на малчуганите вълшебствата на водата чрез опити.

Подобни

Leave a Comment

18 − fifteen =